Project Description

The Model’s Health Pledge is een online platform, geïnitieerd en gerealiseerd door een netwerk van bedrijven en professionals, dat pleit voor gezonde werkomstandigheden voor modellen en alle andere spelers in de mode-industrie. De website fungeert tevens als een meldpunt voor zorgwekkende situaties waarbij de gezondheid van modellen bedreigd wordt. Als eindredacteur was ik verantwoordelijk voor de teksten op The Model’s Health Pledge, dat in het najaar van 2017 werd gelanceerd.

Van de website: 

Missie
The Model’s Health Pledge streeft naar een zo gezond mogelijke werkomgeving voor modeprofessionals. De gezondheid van modellen staat daarbij centraal. Zonder ethiek, geen esthetiek – dat is ons motto.

Totstandkoming
The Model’s Health Pledge is ontstaan nadat de staatssecretaris van VWS, Martin van Rijn, met de branche in gesprek ging over de gezondheid van modellen. Het initiatief  is gelinkt aan het Nationaal Programma Preventie ‘Alles is Gezondheid’ en werd afgetrapt tijdens de Amsterdam Fashion Week in juli 2016. Dertig bedrijven ondertekenden de Pledge en dachten gedurende een jaar mee over hoe deze uitgevoerd dient te worden. Het resultaat van die gesprekken en het onderzoek is The Model’s Health Pledge, een online platform met meldpunt.

Project Team
Dit project wordt uitgevoerd door projectmanager Holly Syrett (GW Agency) in opdracht van FashionCouncil NL en in samenwerking met initiators Marvy Rieder (MarVie Foundation), Kim Vos (BDifferent) en Michelle den Hollander (BDifferent). No Office is verantwoordelijk voor de huisstijl en Firma Netjes voor de webontwikkeling. Lisa Goudsmit is de eindredacteur van de teksten en Blanche The Agency ondersteunt The Model’s Health Pledge op het gebied van PR.